עוגיות גרנולה מפונקות

6 תגובות

זמן רב אני מתכננת לאפות את העוגיות גרנולה האלו. העוגיות לקוחות מהספר הראשון של קרין גורן, וגם נמצאות באתר מתכונים שלה. אני בוחרת להעלות אותם אחרי שעשיתי מספר שינויים במתכון כדי לשפר אותו ולהתאים אותו יותר לטעם המשפחתי, ובעיקר לנוכח העובדה שאני תמיד פוגשות בעוגיות האלו בלי תוספות, ואלו עוגיות ששיכות אצלי לקטגוריה של עוגיות מפונקות, ולמה מפונקות? כי הן שמחות לקבל כל תוספת.

 

לפני הכל חשוב להסביר שהחלפת החומרים נועדה להפוך את העוגיות לכשרות ולבריאות יותר במעבר לשימוש בקמח מלא ובסוכר חום (דמררה). מבחינת התוספות אלו עוגיות שמאוד אוהבות פינוקים ולכן בהחלט הייתי מנסה כמה שילובים שגם בינהם ניתן לבחור.

עבור אלו שאין להם בעייה להתפרע מוצגות כמה אופציות לתוספות:

אגוזים - הייתי מנסה ביחד ולחוד וממזגת בין אגוזי מלך, אגוזי פקאן, לוז, שקדים, ואף אגוז ברזילאי, ולמי שממש רוצה להתפרע בהחלט אפשר להוסיף בוטנים קלווים אך לא מלוחים ( אלא אם כן אתם אוהבים את השילוב של מלוח ומתוק).

פירות היבשים – מומלץ לשלב על פי טעמכם האישי: צימוקים, תאנים, תפוחים, שזפים, משמשים, תמר וכיוצ"ב. בפירות היבשים אפשר לחגוג, אבל גם כדי להיזהר, פירות נשרפים בתנור והעוגיה מקבלת טעם של קרמל שרוף ולכן כדי לא לערבב את הפרי היבש כשמכינים את הבלילה, אלא להחביא את הפרי היבש בפנים כשעושים את הכדורים.  

שוקולד:  הכל הולך שוקולד חלב, שוקולד לבן, שוקולד מריר, אפשר לבחור אחד או לעשות מיקס, בשוקולד אין טעויות.  

המלצות וטיפים: חשוב להקפיד באילו מן האופציות שתבחרו (גם אם תערבבו את הכל … כן שחוטאים, חוטאים עד הסוף) יש לקצוץ אותם גס. אני בהחלט ממליצה לחלק את העיסה לשני חלקים ולערבב על פי טעמכם האישי, אלא אם כן אין לכם בעייה ואפשר לערבב הכל יחד.  

שיבולת שועל – למה וכמה? 

השיבולת שועל מגיעה בשקיות של 500 גר' היות וחסרים 100 גר' במתכון אני ממליצה להוסיף אותם דרך קורנפלקס או קורנפלקס שבור גס. מידע נוסף על שיבולת שועל ניתן לקרוא כאן 

לענין הכדורים – אני ממליצה לעשות אותם קטנים קטנים, כדורים בקוטר של 3 ס"מ יוצאים גדולים, אני ממליצה לעשות אותם כמה שיותר קטנים ולהקפיד על הגודל שבוחרים כי הוא משפיע על האפייה, ככל שהם קטנים יותר יש לוודא שגם מורידים את זה עם זמן האפייה. העוגיות בהחלט מתאימות לעבודה עם ילדים מגיל שנתיים ומעלה כי העיסה נוחה לעבודה, בנוסף ניתן לשמור את העיסה במקרר והקפאת העיסה ולעבוד איתה מאוחר יותר אם רואים שזה לא מסתדר. 

חומרים:  

200 גרם מרגרינה – רצוי מחמאה  

1  ו – 2/3 כוס סוכר חום מסוג דמררה 

2 ביצים

1 ו – 2/3 כוסות קמח מלא (230 גרם)  

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה  

1 כפית קינמון  

3  כוסות שיבולת שועל = 600 גרם 

1/2 כוס אגוזי מלך שבוריםהצעות לתוספות: אגוזים,פירות יבשים ושוקולד.

לצפייה בגודל מלא של התמונה יש ללחוץ על התמונה

 

אופן ההכנה  

 

במיקסר עם וו גיטרה (למי שאין מיקסר לא לחשוש מלעבד ביד) מעבדים את המרגרינה והסוכר החום לתערובת אחת. מוסיפים את הביצים כל פעם אחת ומחכים שכל אחת תעובד ואז שמיים את השנייה עד לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, מלח, סודה וקינמון ומעבדים עד שהקמח נבלע בתערובת. מוסיפים שיבולת שועל, ואז את התוספות שבחרת ומעבדים קצרות לפיזור אחיד של התוספות. אופים בחום של 170 מעלות לעוגיות בקוטר של 3 ס"מ נדרשת אפיה של בין 15-20 דקות, לעוגיות בקוטר קצת יותר קטן של 1-1.5 נדרשת אפייה קצרה יורת של 10 דקות (תלוי בגודל כדי לעקוב), עד שהשוליים יציבים,  ומרכזן עדיין בהיר ורך למגע. הן נראות מאוד רכות שהן יוצאות אבל הן מתקשות עם הקירור בחוץ לכן יש להקפיד להוציא אותן בזמן ובעיקר לא להשאירן בתנור.  

About these ads

מחבר: Miss Pudding

מיס פודינג עדין שותה ויטמינצ'יק, אוכלת כל יום דני וניל ועוד כמה דברים שאף אחד לא אוכל, חושבת (יותר נכון בטוחה) שכל אחד צריך לתלות בבית תמונה של בן גוריון (אין על האיש הקטן הזה!) בטוחה שקניות עושות טוב לנשמה, למנהל הבנק ולעור הפנים וזה מה שחשוב בסופו של דבר, מאמינה שאין כמו פיתוח העל - מוצר המופת האגדי - אקונומיקה, ושצריך להפוך את שבועות לחג של שבוע חגיגות. זה אני על רגל אחת

6 מחשבות על “עוגיות גרנולה מפונקות

  1. יקירתי,
    שיהיה בשעה טובה על הבלוג!
    העוגיות נקראות מעולה!

  2. הי תותונת,
    בהצלחה רבה בבלוג החדש, אני מיד נרשמת ואשמח לעקוב.
    מקוה שיהיה לך מהנה

  3. שלום לך תותונת,

    מצאתי קישור לבלוג שלך, אז קפצתי לבקר, וכשקראתי את הרשומה הראשונה שלך גיליתי שאת כנראה תאומה שהופרדה ממני, או שאני כתבתי אותה ולא ידעתי..
    גם אני פתחתי בלוג חדש החודש, ואשמח אם תבקרי בו מדי פעם.
    אני אחזור לבקר, זה בטוח.
    ב-ה-צ-ל-ח-ה,
    יעל.

  4. בלוג יפיפיה . ניראה מקסים . ערוך בעדינות ובטוב טעם . נהניתי לקרוא אותו ומחכה לפוסטים הבאים . המשך מוצלח . ענת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

הרשמה

קבל כל פוסט חדש ישירות לתיבת הדואר הנכנס.

הצטרפו אל 75 שכבר עוקבים אחריו