חצילים מטוגנים מתכון בזק לשבועות או שישי בצהרים

11 תגובות

התלבטתי ארוכות עד כמה מהר אצליח להעלות לבלוג – פוסט חדש עם מתכון לפני חג השבועות, החלטתי שאני אצלם לפחות חלק מבין הדברים שהכנתי לכבוד החג, כדי שאולי עוד מישהו יספיק להנות מזה ולהכין גם לפני החג או ביום שישי הקרוב כארוחת צהרים מהירה.
רשימת מצרכים:
1 חציל יפה וחלק (או בקיצור אחד כזה שבדיוק סיים צילומים לבגדי ים)
2 ביצים
חצי כפית עד כפית מלח
שמן
למשדרגים והמתפנקים:
שקית פירורי לחם לציפוי

כלים:

מסננת / מגש
מחבת
שלב א: חיתוך החציל לפרוסות יפות, אני ממליצה לעשות חצי מהחציל פרוס לפרוסות דקות וחצי פרוס לפרוסות קצת יותר עבות. למה? כי יש שאוהבים את זה קרנצי ודק ויש כאלו שאוהבים עבה (כמו שניצל)

לפרוס את החציל על מסננת או מגש ולזרות מעל מלח. כמה מלח צריך? הנה תמונה מוחשית שתבהיר לכם כמה.

בהמשך להניח מתחת למסננת צלחת לאגירת הנוזלים שמתקבלים מהחציל שמושרה, אם יש אפשרות לשים בשמש לייבוש בין חצי שעה ומעלה, זה עושה לחציל טוב (יש אומרים שזה סופח ממנו את המרירות).

שלב ג: להכין שתי צלחות – אחת עם ביצה טרופה ואחת עם הפירורי לחם (למי שהחליט שהוא רוצה לשדרג). ומתחילים לטבול בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.

להניח במגש את מה שמוכן עד שסיימתם להכין את כל פרוסות החציל מצופות בביצה ובפירורי לחם.

במחבת שמים שמן ונותנים לשמן להגיע לדרגת החום הגבוהה ביותר ורק אז שמים את הפרוסות, הטיגון אמור להיות מהיר.

יש לעמוד ליד האש ולהשגיח כי הם נשרפים בקלות, אין חשש להוציא אותם כשהם עוד בהירים.

החצילים הכי טעימים שהם חמים מהמחבת נהדרים על פרוסת לחם עם ביצה קשה ועגבניה ועלי רוקט

מתכון לכריך בוקר מדהים:
1. לחמניית ג'בטה שעשתה שיזוף של 5 דקות בתנור
2. כף מיונז
2. ביצה קשה
3. ירקות טריים: עגבניה/חסה/מלפפון/מלפפון חמוץ/עלים ירוקים
4. פלפל קלוי
5. פרוסות חציל
ובטח לא ידעתם אבל:
השם מדעי של החציל הוא : Solanum melongena; ובעברית סולנום החציל, מקורו של צמח החציל באזורי הודו וסרילנקה.

החציל גדל על ענבה, המתאימה לקטיף כעבור חודש מהפריחה, כלומר, לפני הבשלה. חציל שהגיע להבשלה מלאה – איננו ראוי לאכילה.
לגילוי הבא אני מכינה אתכם מראש – היכונו להיות בהלם: החציל הוא הירק האכיל ביותר המכיל ניקוטין, עם זאת, ריכוז הניקוטין בחציל ובירקות אחרים זניח ביחס לעישון פאסיבי, 9 ק"ג חצילים שווים לעישון סיגריה אחת.
המילה העברית "חציל" היא חידוש של אברהם לונץ משנת תרנ"ז על פי המילה הערבית הנדירה حَيْصَل (בתעתיק מדויק: חַיְצַל). המילה הרגילה בערבית לציון ירק זה היא بَاذِنْجَان (בַּאדִ'נְגַ'אן).
יאלללה….. תכף הצילצול אז לסיכום:
1. תשתמשו בחציל יפה, חלק ונקי מפגיעות ומכוויות שמש, אם הוא יפה מבחוץ הוא גם יהיה יפה מבפנים.
2. חשוב להכין קודם את כל פרוסות החצילים מצופות ואז רק להתחיל לטגן, מניסיון מר החצילים מוכנים מהר וכל שנייה חשובה וגורמת להבדל בין חציל מטוגן וטעים לכזה שהוא שרוף.
3. זוהי עונה נהדרת לחצילים שעד לא מזמן היו בשוק רק מרירים, נצלו את זה ותכינו אנטי פסטי, קיש חצילים, חציל קלוי עם טחינה, מוסקה.
אני מקווה שעשיתי לכם חשק לחצילים (למרות הגילוי), בתיאבון!
खुश छुट्टियाँ שזה בהינדית חג שמח

מודעות פרסומת

מחבר: Miss Pudding

מיס פודינג עדין שותה ויטמינצ'יק, אוכלת כל יום דני וניל ועוד כמה דברים שאף אחד לא אוכל, חושבת (יותר נכון בטוחה) שכל אחד צריך לתלות בבית תמונה של בן גוריון (אין על האיש הקטן הזה!) בטוחה שקניות עושות טוב לנשמה, למנהל הבנק ולעור הפנים וזה מה שחשוב בסופו של דבר, מאמינה שאין כמו פיתוח העל - מוצר המופת האגדי - אקונומיקה, ושצריך להפוך את שבועות לחג של שבוע חגיגות. זה אני על רגל אחת

11 מחשבות על “חצילים מטוגנים מתכון בזק לשבועות או שישי בצהרים

  1. יאמי
    עשית לי חשק לחצילים….

    אני ממש אוהבת את התופסות שאת מוסיפה לכל המתכונים שלך, הידע הכללי.
    כל הכבוד

  2. נראה מאוד מאוד טעים, מה שאני לא אוהבת בחצילים זה שהם סופגים המון המון שמן, כשמנסים לתגן פרוסת חציל ושמים על המחבת , תמיד חייבים ים של שמן כדי שהפרוסה תהיה מוכנה , במתכון זה בטח גם הפירורים וגם החציל סופג המון שמן , מיס פודינג היקרה האם יש לך משהו להציע כדי שהתמתכון יהיה קצת יותר דיאטטי (-: ?

    • כן אפשרי לעשות בתנור יצא טעים, או לעשות רק עם ביצה בלי פירורי לחם.

      • באיזה חום? כמה זמן? האם צריך לטפטף על כל פרוסה שמן?
        תודה רבה!
        אני מכירה את המתכון המטוגן, טעים מאוד! אבל לפעמים אין חשק לעמוד ולטגן..

        • לשאלתך:
          1. חום של 180 מעלות לתנור שמחמם היטב, יש לחמם את התנור מראש
          2. אם את עושה חצילים ללא פירורי לחם בתנור עליל להבריש אותם בשמן היטב עם מברשת.
          3. במידה ובחרת לעשות חצילים אפויים מצופיים פירורי לחם עליך לנסות כמות קטנה של 2-3 פרוסות חצילים ולבדוק האם זה עובד היטב.
          בהצלחה, את מוזמנת להמשיך להתייעץ איתי ואענה בשמחה

  3. בא לי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. האם צריך לשטוף במים את פרוסות החציל לאחר ההמלחה?

    • לא אין צורך, אך כמובן לא להגזים מראש במלח. כך שגם אם לא יהיה מלוח תוכלי לפזר לאחר שסיימת לטגן. מניסיון אחרי הפעם הראשונה את כבר תדעי כמה לשים. תדאגי גם שכל הפרוסות יהיו עם מלח.

  5. יצא לי מושלם !! תודה רבה♥

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s