עוגת גבינה קרה וקלה

2 תגובות

 

אם יש תחושה שתמיד גורמת להתרפקות – זה התחושה של טעם בפה, היכולת לדמיין מזון לחוש את טעמו בפה היא אם כל הזיכרונות המתוקים. אין כמו הטעם של עוגת גבינה – קרה או אפויה, שמנת פירורים או סתם קסטה טעימה, אני אוהבת אותה.

העוגה הבאה קיימת בכל בית בוריאציה כזו או אחרת, אני מביאה פה גירסה מקוצרת שמתאימה מאוד לעבודה עם ילדים.

מרכיבים:

2 – 3 חבילות פתי בר וניל או שוקולד (או גם וגם)

 1 קופסאת גבינה של 750 גרם 5% או 9%

 1 קופסאת שמנת מתוקה

1 כוס סוכר

לרוטב שוקולד: 50 גרם מרגרינה

 200גרם שוקולד חלב

1 כף קקאו

 אופן ההכנה:

1. בתוך תבנית פיירקס מסדרים את ביסקוויט הפתי בר ומכינים את השכבה הראשונה

2. אל תוך המיקסר להעביר את הסוכר

 

3. להוסיף את השמנת המתוקה

 3. להקציף יחדיו את הסוכר והשמנת יחדיו למשך 3-5 דקות רצופות

 

4.  מוסיפים את הגבינה הלבנה אל תוך הקצפת המוכנה

5. שופכים את העיסה המוכנה על הפתי בר המסודר בתבנית

6. לאחר שישרנו את הגבינה בתוך התבנית נפרוס עוד שכבה של פתי בר

7. לאחר סידור יציב וצופף של הפתי בר מגיע שלב השוקולד

בטח לא ידעתם אבל:

  • שמנת, או שמנת מתוקה, היא מוצר חלב המשמש לבישול או להקצפה.
  • השמנת מיוצרת על ידי הפרדה מתוך חלב של השכבה העשירה ביותר בשומן, שבאופן טבעי צפה למעלה זמן קצר לאחר החליבה.
  • אחוזי השומן בשמנת נעים בין 10% עד יותר מ-50%. ככל שאחוז השומן גבוה יותר כך השמנת יציבה יותר, ונוטה פחות "להתפרק" בבישול. כאשר המתכון דורש ערבוב של שמנת לתוך נוזל רותח, משתמשים לרוב בשמנת שבה לפחות 30% שומן, כדי למנוע את היפרדותה לחלב ולשומן בנפרד.
  • בשמנת המתוקה בישראל 10-42% שומן.
  • שמנת שבה 30% שומן או יותר ניתן להפוך לקצפת – ערבוב אוויר לתוך השמנת גורם לה להכפיל את נפחה כי בועות האוויר נלכדות בין חלקיקי השומן. 
  •  שמנת חמוצה מייצרים על ידי הוספת תרבית חיידקים מתאימה לשמנת, שגורמת לייצור חומצה לקטית שמסמיכה את השמנת וגורמת לטעם החמוץ האופייני של שמנת חמוצה. 8. בישראל, מאחר שהחלב המשווק בחנויות עובר המגון, אי אפשר להפריד מתוכו שמנת בייצור ביתי, אך ניתן בשעת הצורך להכין שמנת על ידי ערבול של חמאה מומסת בחלב.

ייאללה….. תכף הצילצול אז לסיכום:

  • אפשר להנות ולבחור להשתמש בשני סוגים של פתי בר וניל/שוקולד.
  • ניתן להוסיף חצי חבילה של אינסטנט פודינג וניל לקצפת.
  • שווה לנסות: שתי שכבות של פתי בר כשכבה התחתונה- זה מגן על הפתי בר שלאט נמס ומספק לו עוד שכבה חזקה.
  • 3 כפות גדושות ושמנמנות של שוקולד נוטלה יהפכו את העוגה לעוגת גבינת השוקולד הכי טעימה שיש.
מודעות פרסומת

מחבר: Miss Pudding

מיס פודינג עדין שותה ויטמינצ'יק, אוכלת כל יום דני וניל ועוד כמה דברים שאף אחד לא אוכל, חושבת (יותר נכון בטוחה) שכל אחד צריך לתלות בבית תמונה של בן גוריון (אין על האיש הקטן הזה!) בטוחה שקניות עושות טוב לנשמה, למנהל הבנק ולעור הפנים וזה מה שחשוב בסופו של דבר, מאמינה שאין כמו פיתוח העל - מוצר המופת האגדי - אקונומיקה, ושצריך להפוך את שבועות לחג של שבוע חגיגות. זה אני על רגל אחת

2 מחשבות על “עוגת גבינה קרה וקלה

  1. יאמי!! ואיזה כיף לראות אותך כותבת שוב.
    אני מקווה שהכל טוב אצלך ושאי הכתיבה נובעת מדברים חיוביים בלבד
    נשיקות

  2. עוגה מוצלחת ביותר, אהובה עלי מאוד עוד משנות ילדותי (שהסתיימו לא מזמן.. 🙂 ).
    שמחה שחזרת!
    מתגעגעת,
    יעל.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s