איך זה תמיד קורה? את קמה בבוקר ומגלה שלא קנית שום דבר לארוחה שאת מוזמנת אליה. איך שכחת? ואז את מריצה את כל הקללות האפשריות (מתחיל בפ נגמר בק באמצע יש א' וזו מילה שנשמעת טוב אך ורק באנגלית).
אחרי כל הקללות את מבינה שהלך עליך, בשפה פשוטה "נדפקת" ואפילו "נדפקת בגדול". איך את בשיא הנונשלנטיות חשבת שהכל יהיה בסדר???
המתכון (סלאש ומקף איך שתרצו – ) רעיון הבא הוא מתכון מציל נפשות לכל מי שמוזמן לארוחה ולא רוצה להגיע בידים ריקות.
מדובר בכדורי שוקולד עם הצעת הגשה מגניבה.
מובאות לפניכם מספר גירסאות לכדורי שוקולד – הארוכות והמושקעות, הפלצניות והגנדרניות שכוללות ברנדי משקה שרק אנגלים זקנים עדין שותים אותו והקצרות והמצילות.
כלים קבועים:
1 קערת זכוכית גדולה
1 קערת עבודה עם הביסקוויטים
1 כף עץ או כף גדולה
1 משקל מזון (אם יש)
כוס זכוכית
הפאנץ בכל המתכון זו הצעת ההגשה שלו: להביא את הכדורים בתוך כלי מזכוכית כפי שתוכלו לראות מטה.
כדורי שוקולד מתכון בסיסי (פרווה)
כמות מתקבלת: 40 -50 כדורים תלוי בגודל הכדור
אני נחשבת ל: קצרה ומצילה
מצרכים:
500 גרם ביסקוויטים פתי בר, שבורים גס/טחונים דק
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 חבילה קטנה (100 גרם) מרגרינה או מחמאה מומסת
1/2 כוס אבקת קקאו
1/2-3/4 כוס מים רותחים
1 חבילה קוקוס
אופן הכנה:
1. שלב א': בקערה מערבבים קקאו עם סוכר. מוסיפים את המים החמים אט אט ומערבבים
2. שלב ב': מוסיפים את החמאה המומסת. בוחשים היטב, מתקבלת תערובת חלקה.
3. שלב ג': מוסיפים את הביסקוויטים. אם והתערובת יבשה מידי מוסיפים מעט מים.
את התערובת מכניסים למקרר למשך שעתיים. יוצרים כדורים, מפזרים קוקוס על מגש או צלחת רחבה ומגלגלים את הכדורים עד שכולם מכוסים קוקוס. שומרים במקרר או בפריזר.
כדורי שוקולד עם קקאו וברנדי (חלבי)
כמות מתקבלת: 40 -50 כדורים תלוי בגודל הכדור
אני נחשבת ל: ארוכה ומושקעת
מצרכים:
500 גרם ביסקוויטים
150 גרם חמאה
150 גרם סוכר
30 מ"ל ברנדי/ליקר/רום
2/3 כוס קקאו
2/3 עד 1 כוס חלב 3% שומן
1 חבילת קוקוס
אופן ההכנה:
- שלב א': מרסקים ביסקוויטים במעבד מזון /בלנדר
- שלב ב': ממיסים חמאה במיקרו
- שלב ג': מוסיפים סוכר, ברנדי, קקאו וחלב לקערת יחד עם החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת נוזל אחיד.
- שלב ד': מוסיפים את הביסקוויטים. אם והתערובת יבשה מידי מוסיפים מעט מים.
את התערובת מכניסים למקרר למשך שעתיים. יוצרים כדורים, מפזרים קוקוס על מגש או צלחת רחבה ומגלגלים את הכדורים עד שכולם מכוסים קוקוס. שומרים במקרר או בפריזר.
כדורי שוקולד עם שמנת מתוקה (חלבי)
כמות מתקבלת: 40 -50 כדורים תלוי בגודל הכדור
אני נחשבת ל: פלצנית וגנדרנית.
מצרכים:
250 גרם ביסקוויטים
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר/חלב
1/2 כוס חלב 3% שומן
1 כף ברנדי/ליקר/רום
1 חבילת קוקוס
אופן ההכנה:
- שלב א': מרסקים ביסקוויטים במעבד מזון או כמפורט לעיל.
- שלב ב':מרתיחים שמנת בסיר קטן ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד להמסה.
- שלב ג': מוסיפים חלב וברנדי לתערובת השוקולד ומערבבים.
- שלב ד': מוסיפים את הביסקוויטים הטחונים לתערובת ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
את התערובת מכניסים למקרר למשך שעתיים. יוצרים כדורים, מפזרים קוקוס על מגש או צלחת רחבה ומגלגלים את הכדורים עד שכולם מכוסים קוקוס. שומרים במקרר או בפריזר.
כדורי שוקולד מעוגת שוקולד או שאריות עוגה
כמות מתקבלת: תלוי בגודל העוגה
אני נחשבת ל: קצרה ומצילה
מצרכים:
פה צריך להעזר בחושים אבל בעיקרון על תבנית אחת של אינגליש קייק לשים עד 1 מיכל שמנת מתוקה/1 כוס חלב.
1 חבילת קוקוס
אופן ההכנה:
צריך להתחיל עם שליש מיכל/ כוס ולהעלות (וזה בהנחה שמדובר בעוגה לחה יחסית אם מדובר בעוגת בטון כמו אלו שעושים לעוגות בעיטור בצק סוכר אז כדי להעלות עוד).
את התערובת מכניסים למקרר למשך שעתיים. יוצרים כדורים, מפזרים קוקוס על מגש או צלחת רחבה ומגלגלים את הכדורים עד שכולם מכוסים קוקוס. שומרים במקרר או בפריזר.
כדורי שוקולד – טראפלס (מתכון חלבי שאינו כולל גלוטן)
כמות מתקבלת: 30 -40 כדורים תלוי בגודל הכדור
אני נחשבת ל: ארוכה ומושקעת
מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו (ומעלה)
100 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם חמאה
1 שקית אבקת סוכר
2 חלמונים
1 כף ברנדי/ליקר/רום
חצי שקית קטנה של קקאו
אופן ההכנה:
- שלב א': ממיסים שוקולד מריר עם השמנת מתוקה בסיר ביין מארי)
- שלב ב': מכבים את האש אך ממשיכים לעבוד ולהוסיף את החמאה, הברנדי (או הליקר והרום מה שבחרתם) והאבקת סוכר.
- שלב ג': מערבבים את ה – 2 חלמונים בקערה נפרדת ומוזגים לאט לקערה של השוקולד
את התערובת מכניסים למקרר למשך כל הלילה או למקפיא יוצרים כדורים, מפזרים קוקוס על מגש או צלחת רחבה ומגלגלים את הכדורים עד שכולם מכוסים קוקוס. שומרים במקרר או בפריזר.
טיפ מקצר: לחלק את התערובת של הכדורי שוקולד ולהכניס לשקיות אוכל לסגור היטב ולהכניס למקפיא למשך שעה
ליבכם טוב עליכם: החליפו את הליקר באייריש קריים
תכף הצילצול אז לסיכום:
- אם אין ביסקיווטים השתמשו בעוגיות פשוטות שניתן למעוך אותן בקלות הן יעשו את העבודה היטב
- חלקו את התערובת לחלקים קטנים והכניסו למקפיא לקיצור זמן העבודה.
- אם אין קוקוס השתמשו בסוכריות עוגה, אבקת קקאו
- בא לכם לפנק ? הוסיפו חלב מרוכז לתערובת מומלץ להתחיל עם 2 כפות ולראות איך התערובת מגיבה לתוספת.
- רוצים לעשות את אחד מהמתכונים המושקעים אך שהמתכון יהיה פרווה החליפו את השמנת בשמנת פרווה, את החמאה במרגרינה, ואת החלב בחלב שיבולת שועל או מי קוקוס שטעמם עדין.
- אין לכם צנצנת זכוכית? מגש יפה של עוגה ימלא את התפקיד היטב.
וניפרד במילות השיר הידוע: Yummie, yummie, yummie I got love in my tummy
12 בפברואר 2013 בשעה 12:23 PM
טוב, בא לי למות עכשיו. התמונות גמרו אותי! זה נראה כה טעים. מתה עלכדורי שוקולד עם קוקוס!!!! הכי בסיסיים הכי טעימים. בלי ברנדי אבל עם קקאו נשמע דווקא לא רע. שכחתי כמה קל להכין אותם.
23 במרץ 2013 בשעה 11:12 AM
נראה מקסים וקל . לכבוד פסח – ניתן להחליף את הביסקוויטים בעוגיות פסח היבשות (הנוראיות ….) וכך גם אביא קינוח בכלי יפה שישאר מתנה ואהפוך ל"דודה ממש משקיעה"?
23 במרץ 2013 בשעה 11:41 AM
את יכולה להשתמש בעוגיות פסח – וממש למעוך אותן היטב. כמו כן יש את המתכון של הטראפלס שהוא נטול גלוטן ואי לכך מתאים לפסח. בהצלחה!