למה קל לעשות עוגת רכבת וגם למה כדאי?

תגובה אחת

יש טרנד שקיים בשנים האחרונות וזה טרנד הבצק סוכר – טרנד נהדר לכל הדעות למעט העובדה שזה טרנד לא טעים בכלל. כל מי שאכל עוגה מצופה בבצק סוכר יודע שזה לא טעים, מה זה לא טעים ? דוחה.

ברגע שהדבר הזה נכנס לפה שלך ויורד דרך הושט אתה מרגיש שמישהו חיבר לך שקית עירוי של סוכר לדם. כמובן שאחרי זה אתה לא נרדם שנתיים מרוב כמות הסוכר שנכנסה לך לדם או מזה שאכלת עוגה וכמעט נחנקת ממנה כי לצד העוגה הזו לא נמצאה המילה נימוחות במילון.

כל ההקדמה הזו היא בעצם ההחלטה שלי להכין עוגת רכבת לכבוד יום הולדת של אדם קרוב, הכל היה נפלא למעט העובדה שהוחלט על עוגת רכבת וכאן טמונה הבעייה. אני מעולם לא עשיתי עוגת רכבת, והכי רחוק שהגעתי בעוגות יום הולדת היה עוגת בובה שעבדתי עליה 5 שעות ובסוף כולם בחרו בעוגת הלב השנייה שהכנתי, אך כיאה לדם האצולה המזרחי שזורם בגופי הכרחתי את כולם לאכול גם מעוגת הנסיכה (הקלוריות זו כבר לא בעייה שלי) מה שמוכיח את הטענה שבסופו של דבר ילדים אוהבים דברים פשוטים.

החלטתי שויהי מה אני הולכת להכין עוגה שתראה יפה מבחוץ אבל מדהימה מבפנים וכך היה (או זה מה שאני מספרת לעצמי ולכם אף אחד לא יכול לברר..).

עבדתי עם מתכון של עוגה רכה ונימוחה שמשאירה פירורים בצלחת, כזו שלא צריך לשדוד חנות ממתקים בשבילה ולעבוד עם רכיבים בייתים

מתכון לעוגת שוקולד רכה ונימוחה. 

כלים:

1 קערה גדולה

1 מטרפה/ כף מעץ נוחה לבחישה

2 תבניות אינגלייש קייק

כוס (240 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כוס אבקה להכנת שוקו חם (לא קקאו)
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה/יוגורט/לבן בטמפרטורת החדר
1 כוס (140 גרם) קמח תופח מנופה = 1 כוס קמח מנופה + 1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כוס מים להוסיף בהדרגה עד לקבלת מרקם נוזלי אך לא נוזלי מדי

אופן ההכנה:

  • לטרוף ביצים עם כוס סוכר, לאחר שהכל בחוש היטב להוסיף את השמן ולהמשיך לטרוף יחדיו.

להוסיף לזה את 1 כוס (140 גרם) קמח תופח מנופה = 1 כוס קמח מנופה + 1 שקית אבקת אפייה   ולערבב יחדיו.

להוסיף את הכוס שוקולית ולערבב היטב.

להוסיף את 1 מיכל של שמנת חמוצה או יוגורט או לבן על פי בחירתכם, לבחוש היטב ולהוסיף 1 כוס מים בהדרגה עד שמתקבל מרקם נוזלי אך לא נוזלי מדי.

אחרי שכל החומרים התגבשו היטב רק אז להוסף חצי כפית סודה לשתייה.

לשים בתוך 2 תבניות אינגלייש קייק חד פעמיות אבל רק 3/4 מהתבנית (העוגה תתפח במהלך האפייה).

בחום של 180 מעלות בין 30 -40 דקות לאחר שקיסם הננעץ במרכז יוצא בקלות עם מעט פירורים.

לקרר את העוגה לחלוטין, להמתין לפחות 12 שעות בין האפייה להתחלת שעת העבודה על הרכבת.

לחתוך לפי הרצון חלק גדול של קטר ועוד 3-4 קרונות תלוי בגודל הקרון ולהקצות חלק נוסף לבית קטן לנהג הקטר.

רוצים להנות מכל התמונות ממהלך ההכנה?  הביטו במצגת המתחלפת עם התמונות

מצגת זאת דורשת JavaScript.

רוצים לראות את הקרונות מקרוב?

איך נראית העוגה עצמה – הגלגלים הם מסטיקים עגולים פשוטים שחציתי אותם לחצי, על הקרונות ששמתי סוכריות לקישוט עוגה

הדרכה מצוינת להכנת עוגת רכבת (הדרכה באנגלית ללא תירגום אך מאוד ברורה)

Seja doce como o dia de chocolate שזה בפורטוגזית שיהיה יום מתוק כמו יום שוקולד

מודעות פרסומת

מחבר: Miss Pudding

מיס פודינג עדין שותה ויטמינצ'יק, אוכלת כל יום דני וניל ועוד כמה דברים שאף אחד לא אוכל, חושבת (יותר נכון בטוחה) שכל אחד צריך לתלות בבית תמונה של בן גוריון (אין על האיש הקטן הזה!) בטוחה שקניות עושות טוב לנשמה, למנהל הבנק ולעור הפנים וזה מה שחשוב בסופו של דבר, מאמינה שאין כמו פיתוח העל - מוצר המופת האגדי - אקונומיקה, ושצריך להפוך את שבועות לחג של שבוע חגיגות. זה אני על רגל אחת

מחשבה אחת על “למה קל לעשות עוגת רכבת וגם למה כדאי?

  1. וואו, התוצאה מקסימה, נראה לי שזה מה שאעשה לקטנצ'יק ביום ההולדת הבא.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s