עוגת קליקים

2 תגובות

הכי כייף להתעורר בערב ראש השנה לבית נקי , הכי כייף להתעורר ערב אחרי ראש השנה ולגלות ששנה חדשה התחילה. לא כייף להיזכר שאת מוזמנת לארוחת החג ולא קנית שום דבר. למה שתלכי שבוע לפני ותקני ? הכי כייף זה לקום בבוקר ולגלות שלא קנית שום דבר. ככה את אוהבת לפנק את עצמך, במילה אחת – לפנק, לפנק, לפנק ( אותה מילה שלוש פעמים לא נחשב…)

לטובת כל המאחרים (לארוחת חג, לארוחת שישי או סתם עצלנים כמוני) להלן עוגה שזמן ההכנה הכולל שלה עומד על 45 דקות.

מתכון לעוגת שוקולד

כלים:

1 קערה גדולה

1 מטרפה/ כף מעץ נוחה לבחישה

1 תבנית 24 או 26 אטומה או תבנית נפתחת שמצופה מטה בנייר כסף למניעת נזילות.

מצרכים:

1 כוס (240 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כוס אבקה להכנת שוקו חם (לא קקאו)
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה/יוגורט/לבן בטמפרטורת החדר
1 כוס (140 גרם) קמח תופח מנופה = 1 כוס קמח מנופה + 1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1 שקית אבקת אפייה

1 כוס מים להוסיף בהדרגה עד לקבלת מרקם נוזלי אך לא נוזלי מדי

אופן ההכנה:

  • לטרוף ביצים עם כוס סוכר, לאחר שהכל בחוש היטב להוסיף את השמן ולהמשיך לטרוף יחדיו.
  • להוסיף לזה את 1 כוס (140 גרם) קמח תופח מנופה = 1 כוס קמח מנופה + 1 שקית אבקת אפייה   ולערבב יחדיו.
  • להוסיף את הכוס שוקולית ולערבב היטב.
  • להוסיף את 1 מיכל של שמנת חמוצה או יוגורט או לבן על פי בחירתכם, לבחוש היטב ולהוסיף 1 כוס מים בהדרגה עד שמתקבל מרקם נוזלי אך לא נוזלי מדי.
  • אחרי שכל החומרים התגבשו היטב רק אז להוסף חצי כפית סודה לשתייה ואת השקית אבקת אפייה.
  • לשים בתוך התבנית אבל רק 3/4 מהתבנית (העוגה תתפח במהלך האפייה).

בחום של 180 מעלות בין 30 -40 דקות לאחר שקיסם הננעץ במרכז יוצא בקלות עם מעט פירורים.

בזמן שהעוגה בתנור מתחילים להכין את הקצפת.

קיימות 2 אפשרויות להכנת הקצפת:

1. להקציף 2 יחידות שמנת 250 מ"ל סה"כ 500 מ"ל קצפת עם 100 גרם אבקת סוכר

2. להקציף שמנת עם כוס חלב ושקית אינסטנט פודינג וניל.

שתי האפשרויות מצוינות.

לאחר הכנת הקצפת להכניס אותה למקרר שתהיה קרה.

לקרר את העוגה לחלוטין, להמתין לפחות 4 שעות בין האפייה להתחלת העבודה. לאחר שהעוגה התקררה ורק אחרי שהיא התקררה, ואני מדגישה היא קרה, היא הגיעה לטמפ' החדר (אל תנסו לשים על עוגה חמימה אני כבר ניסית בשבילכם זה הורס את העוגה, את הקצפת ואת המצב רוח).

מתחילים לעבוד על העוגה: מצפים את העוגה בקצפת גם את הקצוות ובעיקר את הקצוות, לא נורא אם יש פירורים מהעוגה שנצמדים לקצפת – את הכל נסתיר אחרי זה.

שלב א': מתחילים להעמיד את האצבעות שוקו סטיקס – הם נצמדים לאט, חשוב לא ללחוץ אותם אחרי זה נקשור סרט מסביב לזה.

שלב ב': מתחילים לסדר את הכדורי קליק אחד אחד – אפשר לעשות 2 עיגולים או שלוש או גם את כל העוגה תלוי כמה חבילות קליק יש ברשותכם.

אפשר לעשות עיטורים עם הקצפת באמצע העוגה.

 

מודעות פרסומת

מחבר: Miss Pudding

מיס פודינג עדין שותה ויטמינצ'יק, אוכלת כל יום דני וניל ועוד כמה דברים שאף אחד לא אוכל, חושבת (יותר נכון בטוחה) שכל אחד צריך לתלות בבית תמונה של בן גוריון (אין על האיש הקטן הזה!) בטוחה שקניות עושות טוב לנשמה, למנהל הבנק ולעור הפנים וזה מה שחשוב בסופו של דבר, מאמינה שאין כמו פיתוח העל - מוצר המופת האגדי - אקונומיקה, ושצריך להפוך את שבועות לחג של שבוע חגיגות. זה אני על רגל אחת

2 מחשבות על “עוגת קליקים

  1. נראה מעולה!! איך אני מתגעגעת לקליק!!
    אגב, צילמתי בשביחלך טסטוס ורוד עם הלו קיטי עליו (-:

  2. וואו, נראה מעולה, ולא מסובך להכנה, גזרתי ושמרתי.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s