פנקוטה שמפנקת – פוסט אירוח (בשבילכם פנווקוטה)

2 תגובות

"צעדתי גאה עם המגש ביד, הרגשתי מינימום עכשיו אני קודיטורית במסעדה עם 3 כוכבי מישלן. הנחתי את המגש על השולחן, כולי סמוקה.

 "וואו מה זה?"

 "זה פנקוטה" כולי מתמוגגת מגאווה

 "פנה מה???" הם הביטו בי

 "פנה -קו – טה" חזרתי עם חיוך

"פנוווקוטה" אחד מהם צעק לעברי

 "לא פנווקוטה אמרתי לו "פנה- קו -טה"

 "טוב יאללה תביאי לטעום מהפנווקוטה"

 הפוסט הפעם מארח את כרמל הקונדיטורית המוכשרת שכבר התארחה בבלוג בפוסטים קודמים של ההדרכות המצולמות של חומוס ביתי, ציזיקי. כרמל היא הקונדיטורית של בונזור ת"א בעברה שימשה כרמל כקונדיטורית של ביסקוטי,רדיו רסקו, קפה איטליה, מסעדת מסה ובין לבין משמשת היועצת הקולינרית של הבלוג, הפעם במסגרת האירוח נלמד להכין פנקוטה פרווה אך חשוב מכל מיועדת לאלרגנים לחלב – רגישי לוקטוז.

פנקוטה – 8 כוסיות

מצרכים:

שקית אבקת ג'לטין (כ – 10 גרם)
8 כפות מים (קרים = מהברז(

פחית קרם קוקוס (400 מ"ל(
רבע פחית חלב/מי/נוזל קוקוס (100 מ"ל(
רבע כוס סוכר (50 גרם)
הוספת טעם: וניל/ נענע/ מי ורדים / גרידת תפוז / גרידת לימון / תמצית טעם אחרת

כלים:

סיר קטן לבישול

קערית להמסת הג'לטין

כוסיות

כף מעץ

מצקת/כוס למזיגת התערובת אל תוך הכוסיות.

אופן ההכנה:

שלב א': המסת הג'לטין – לוקחים שקית אבקת ג'לטין (כ 10 גרם) וממיסים עם  8 כפות מים (קרים = מהברז( – אורך הזמן שלוקח לגלטין לרתוח הוא 25 דקות (קחו את הזמן) – בהתחלה מערבבים היטב ואז כל כמה דקות ניגשים ומערבבים.

שלב ב: לוקחים את הפחית קרם קוקוס (400 מ"ל)

רבע פחית חלב/מי/נוזל קוקוס (100 מ"ל)
רבע כוס סוכר (50 גרם)
אני בחרתי מבין התוספות הוספת מקל וניל חותכים את המקל לאורכו ובעזרת סכין לא חדה "מגרדים" את הגרגירים החוצה, או מבשלים את המקל עם התערובת ולאחר מכן פותחים אותו ומוציאים את הגרעינים. מכניסים הכל לסיר

שלב ג': מביאים לרתיחה בסיר (תוך כדי בחישה קבועה)  את הפחית קרם קוקוס, הנוזל קוקוס, הסוכר והגרגירים מהמקל וניל.

מוסיפים את גוש הג'לטין לסיר מערבבים עד שנמס. וישר מורידים מהאש.

שלב ד': מכינים את הכוסיות בצורה מסודרת, נותנים לו כמה דקות להתקרר ומוזגים לכוסיות

שלב ה': מכניסים למקרר עד שמתיצב.

עד כאן המתכון מתאים לרגישים ללוקטוז.

אפשרויות לקישוט מעל הפנקוטה:
ניתן לקשט בפירות / סירופ אדום ופיסטוקים / שערות קדאיף / שיברי עוגיות.

 במסגרת הפוסט אני המשכתי להכנת גנאש שוקולד העשוי מ – 200 גרם שוקולד מריר פרווה וכל יתרת הפחית מהנוזל קוקוס שנשאר.

הרתחתי בבן מארי – 200 גרם שוקולד מריר עם 300 מ"ל מהנוזל קוקוס – היתרה מהמתכון. לאחר שהכל הגיע לרתיחה, ניתן להוריד מהאש ולתת לזה להתקרר היטב. חצי שעה לאחר שהורדתי מהאש מזגתי על הפנקוטה שכבר הייתה במקרר.

 תוספת שברי גליליות אגוזים: לוקחים גליליות חותכים לשלושה חלקים ומוסיפים דקות לפני ההגשה.

פינת למה לזרוק אם אפשר להשתמש שוב?

איזה שימוש ניתן לעשות במקל וניל אחרי שהשתמשנו בתוכן שלו?

לאחר שהוצאנו מהמקלות וניל את התוכן, ניתן לטחון אותם עם סוכר ולהכין סוכר וניל.

ניתן להוסיף אותם כמרתיחים תה = מתקבל תה ארומטי בריח וניל.

סיבכתי אתכם? כל התיאור הזה נראה לכם ארוך מדי? הנה תקציר –

ממיסים שקית אבקת ג'לטין (כ – 10 גרם) עם 8 כפות מים (קרים = מהברז( בוחשים במשך 25 דקות עד להמסה מלאה.

מרתיחים בסיר את הפחית קרם קוקוס (400 מ"ל(, רבע פחית חלב/מי/נוזל קוקוס (100 מ"ל(, רבע כוס סוכר (50 גרם)' מקל וניל. כשהכל רותח היטב, מוסיפים את גוש הג'לטין לסיר מערבבים עד שנמס. וישר מורידים מהאש. נותנים לו כמה דקות להתקרר.

מוזגים לכוסיות.

מי זו בכלל פנקוטה?

פנקוטה באיטלקית נאמרת Panna cotta = שמנת מבושלת. פנקוטה היא למעשה קרם שמנת מבושם בוניל ומעובה באמצעות ג'לטין. המנה מוגשת קרה בליווי רוטב קרמל או רוטב פירות יער. הפנקוטה מקורה בצפון איטליה באזור פיימונטה.

 תכף הצילצול אז לסיכום:

  1. פנקוטה בשילוב עם נענע רק אם אתם ממש אוהבים את הטעם של התבלין הזה
  2. כדי להוציא את הגרגירים יש לחצות לאורך המקבל ולהעביר את הסכין להוצאת הגרגירים
  3. 8 כפות זה לא 8 כפיות שימו לב כשאתם ממיסים את הג'לטין.
  4. הקינוח מתאים לאלרגנים לחלב אך גם לשומרי המסורת שרוצים להנות מקינוח פרווה.
  5. יש לכם יותר מ – 8 סועדים פשוט תכפילו את הכמות. למעט המקל וניל שם לא חייבים 2 מקלות.
  6. איך תדעו שבחרתם מקל וניל טוב וטרי? מקלות וניל צריכים להיות לחים וגמישים והקליפה צריכה להיות מבריקה

 בטח לא ידעתם אבל:

ישנם מספר זני וניל עיקריים

  • וניל מכסיקני (Vanilla Planfolia) – הזן הגדל בטבע והנחשב ביותר. תרמיליו שחורים ומבריקים ובעלי ארומה מודגשת. אורכם נע בין 15-20 ס"מ והם מכילים גרגרים שחורים לרוב.
  • וניל פרא מכסיקני ((Vanilla Pompona – זן שכמעט ואינו מגודל בעולם ונחשב לזה שגידלו האינדיאנים במכסיקו לפני פלישת הספרדים. אורך תרמיליו נע בין 15-30 ס"מ וריחו משלב ניחוחות פרי ורמז אניס.
  • וניל בורבון – זהו הווניל המכסיקני, הגדל באיי קומורוס – לשעבר איי בורבון הצרפתיים, ומכאן שמו. במרוצת השנים קנה לו חסידים נלהבים כאילו היה זן נפרד.
  • וניל אינדונזי – וניל מכסיקני שמגדליו האינדונזים נוהגים לקטוף מוקדם מהמקובל, מה שמניב תרמילים בעלי ארומה עצית ומתובלת יותר.
  • וניל טהיטינזי – וניל מכסיקני שיובא לטהיטי, שם עבר מוטציה ששינתה את פרופיל הארומה שלו עד כדי כך שהוא נחשב לזן נפרד לחלוטין. צבע תרמיליו השטוחים והרחבים נע מחום כהה עד שחור מבריק, ואורכם נע בין 20-15 ס"מ. תכולת הזרעים השחורים שבתוכם אינה מן הגבוהות, מרקמו לח יותר וריכוז גבישי הוונילין שעל פניו אינו מן הגבוהים.
  • ונילון – אורך התרמילים נע בין 10-12 ס"מ, צבעם נע מצהבהב ועד חום, הם שטוחים ועבים ולעתים יופיעו פתוחים מעט. בית גידולם באיי הודו המערבית, והם בעלי הארומה חלשה ביותר.

בא לכם להרגיש איטלקים ולעשות פנקוטה? הנה סרטון איטלקי בתירגום סימולטני לאנגלית פשוטה וקלה איך להכין פנקוטה

וניפרד בפתגם איטלקי –  Chi va piano va sano, va lontan שפירושו מי הולך לאט הולך בבטחה, הולך רחוק כדי ללמדכם שהסבלנות משתלמת.

מודעות פרסומת

מחבר: Miss Pudding

מיס פודינג עדין שותה ויטמינצ'יק, אוכלת כל יום דני וניל ועוד כמה דברים שאף אחד לא אוכל, חושבת (יותר נכון בטוחה) שכל אחד צריך לתלות בבית תמונה של בן גוריון (אין על האיש הקטן הזה!) בטוחה שקניות עושות טוב לנשמה, למנהל הבנק ולעור הפנים וזה מה שחשוב בסופו של דבר, מאמינה שאין כמו פיתוח העל - מוצר המופת האגדי - אקונומיקה, ושצריך להפוך את שבועות לחג של שבוע חגיגות. זה אני על רגל אחת

2 מחשבות על “פנקוטה שמפנקת – פוסט אירוח (בשבילכם פנווקוטה)

  1. נראה מעולה!!
    רק שאלה, כאן אני לא רואה שיש הבדל בין קרם/מי וכו של קוקוס, הכל אותו הדבר.
    אז מה ההבדל?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s