ארוחת שבועות: מנת אפרטיף בורקס פיצה

5 תגובות

נגה אוכלת מהבורקס בפיקניק הפקת הענק מיס פודינג מארחת את נגה (ההורסת) מהבלוג פייב שקל'ס
אנחנו ממשיכות בהכנות לארוחת שבועות שנגה סדן הפאשניסטה מהבלוג חמש שקל ואני רקחנו עבורכם ועוברות לאפרטיף השווה בורקס פיצה או כמו שאני אוהבת לקרוא לזה שבלולי פיצה.
נפתח בוידוי אני לא אוהבת בורקס. כן, יש אנשים שמסתובבים בעולם, שבורקס חם שיצא מהתנור לא גורם לבלוטות הטעם שלהם לרקוד סמבה עם פליק לאק לאחור. אני חייבת להתוודות ששנים הבורקסים שכן הייתי אוכלת היו בורקסים בייתים, יחיי ה- Homemade!
עד היום מוזר בעיני ללכת לחנות ולקנות בורקס – כאילו מי קונה בורקס??? מסתבר שהרבה אנשים קונים בורקס כשבאמת אין שום סיבה ואחרי הפוסט הבא אף אחד ממכם לא יקנה יותר בורקס בחוץ, ובעיקר לא בורקס פיצה, אולי רק בורקס תרד (אלוהים! לא באמת סיפרתי את זה עכשיו, זהו! זה יצא לאור! אני אוהבת תרד)
כמות מתקבלת: 2 רולים של בורקס פיצה = 20 שבלולים
זמן הכנה: 5 דקות לשני רולים
זמן אפייה: 15-20 דקות
תנור: 170 לתנור חזק או 190 לתנור ממוצע. אפייה בטורבו
כלים:
1 תבנית לתנור.
1 סכין למריחה של הרוטב
1 לקקן
מצרכים:
1 חבילה בצק עלים (מתוכה נזדקק ל – 1/3 חבילה) – מופשר למחצה
1/3 קופסא של רסק עגבניות
4 פרוסות גבינה צהובה

תמונה של המצרכים לפני הכנה
אופן ההכנה:
עלינו לעבוד עם בצק עלים מופשר למחצה (שזה תכלס: בצק שהוא קר מאד אבל מספיק גמיש לעבוד איתו שווה ערך לבצק שהיה שעה בחוץ בימי הקיץ או בצק ששהה במקרר למשך 6 שעות).
פותחים את הבצק (בערך לרוחב של 10 ס"מ), לא מסירים את הניילון שמכסה את זה. 

פותחים את הבצק
מורחים על הבצק רכז עגבניות עם הלקקן לכל האורך וברוחב של 7 ס"מ כך שאם תשימו פרוסת גבינה צהובה זה יכסה את זה. עכשיו רשמתי רכז עגבניות שזה הקופסא שכתוב עליה 28 או 22 (ואף אחד אף פעם לא מבין למה), אז בבקשה לא קטשופ, לא רסק עגבניות, לא רוטב עגבניות שנשאר לכם מלפני יומים (למה? כי תקבלו שלולית שמן בתוך התבנית)

נגה מורחת את הרסק עגבניות
פורסים את הגבינה צהובה – 2 פרוסות לכל רול (סה"כ יוצאים שני רולים), חשקה נפשכם לעשות את כל הבצק עלים ולהקפיא לימי מאנציז ? תזדקקו ל – 200 עד 300 גרם גבינה צהובה. 

פורסים את הגבינה צהובה
מגלגלים בעדינות, אם אתם הפשרתם את הבצק והוא ממש נמס לכם בידים תכניסו למקפיא כמו שהוא עם החומרים עליו ותוציאו לאחר – 30 דקות.

מתחילים לגלגל את הרול
מתקבל רול ארוך, אבל הקוטר שלו יחסית קטן כי אנחנו אמורים לעשות שבלולים לא אסקרגו.

הצורה של הרול מוכן

חותכים את הרול ומפרידים אותו מיתר הבצק, אם יש לכם גלגלת פיצה (לרגע חשבתי שהמצאתי עוד מילה אבל מסתבר שכבר יש כזו בלקסיקון) מאד נוח לעבוד איתה לחיתוך של הבצק וחיתוך השבלולים.

חותכים את הרול

פורסים אותו כך שמתקבלים שבלולים קטנטנים. רוצים לפרוס בקלות ובאפס מאמץ? מכניסים את הרול למקפיא למשך 20 דקות. מוציאים וחותכים. 

מסדרים את השבלולים בתבנית
השבלולים נכנסים לתנור שחומם מראש (170 לתנור חזק או 190 לתנור ממוצע) למשך 15-20 דקות. יש להציץ ולהיות בסמוך כל 5 דקות ולקראת הסוף להציץ כל דקה. בקיצור בזמן הזה לא ללכת לעשות פילאטיס, שיחה לדודה באמריקה, או כל דבר אחר. 

הבורקסים מסודרים לפני הכניסה לתנור
השבלולים מוכנים כשגבינה מבעבעת מבפנים והשבלול מקבל מראה שזוף למעלה ולמטה. 

נגה בודקת את הבורקסים

למרות שבחיים אנחנו אוהבים הכל בגדול הבורקסים אמורים להיות כמה שיותר קטנים אל תחששו לחתוך אותם קטנים קטנים

נגה במבט מהצד בפיקניק
באים אליכם אורחים ואתם רוצים להגיש את השבלולים חם חם? מכינים את הרול > עוטפים בניילון נצמד ומוציאים סמוך להגעת האורחים > חותכים ומכניסים לתנור לאפיה על פי הרשום במתכון.

דוגמנית: נגה סדן
צילום: יואב פיצרסקי
מי זו נגה?
נגה היא הפנים והקול הכתוב שמאחורי הבלוג (השווה) חמש שקל.
כפוגשים אותה במציאות לא מאמינים כמה היא יפה, כשמסתכלים עליה חושבים שהחסידה טעתה בדרך והורידה אותה פה ולא בשבדיה
יש לה חיוך ממיס, סטייל מלא שיק וחן.
ואין לתאר כמה היא מקסימה וכובשת.

פוקוס על נגה בזמן ההכנות
רוצים לראות מקרוב את הבגדים לפוסט? לגלות איפה נגה רכשה את הפריטים השייקים שהיא לובשת? כמה הכל עלה לה? הכל בפוסט שלה "ספיישל שבועות #2" 

מי זה יואב?
יואב הוא הצלם שעשה עבודת חסד במשך 6 שעות לאורך כל הצילומים
מוכשר, מגניב וכמובן מקסים, חבל שיש ממנו רק עותק אחד בקיצור מושלם!

מודעות פרסומת

מחבר: Miss Pudding

מיס פודינג עדין שותה ויטמינצ'יק, אוכלת כל יום דני וניל ועוד כמה דברים שאף אחד לא אוכל, חושבת (יותר נכון בטוחה) שכל אחד צריך לתלות בבית תמונה של בן גוריון (אין על האיש הקטן הזה!) בטוחה שקניות עושות טוב לנשמה, למנהל הבנק ולעור הפנים וזה מה שחשוב בסופו של דבר, מאמינה שאין כמו פיתוח העל - מוצר המופת האגדי - אקונומיקה, ושצריך להפוך את שבועות לחג של שבוע חגיגות. זה אני על רגל אחת

5 מחשבות על “ארוחת שבועות: מנת אפרטיף בורקס פיצה

  1. נראה מצויין!
    מה עם איזה ערב טעימות ביולי? 😉

  2. פינגבק: ארוחת שבועות: לחם שום |

  3. פינגבק: ארוחת שבועות: פשטידת פיטריות |

  4. פינגבק: ארוחת שבועות: מנת קינוח מוס שוקולד וקציפה לבנה – נליס |

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s