ארוחת שבועות: לחם שום

2 תגובות

תמונה של הלחם שום בפיקניק

בהמשך לפוסטים הקודמים שלנו (סלט עגבניות שרי ומוצרלה ובורקס פיצה) במסגרת ההפקה המשותפת שלי ושל נגה מהבלוג "חמש שקל" אנחנו ממשיכות במנה מצוינת וקלה.את המנה הזו הכיר לי ליאור, שבחיים אחרים בטח היה שף. לחם קנוי שהופך ללחם שום הכי טעים שתאכלו אי פעם.

כמות מתקבלת: כיכר לחם
זמן הכנה: 5-7 דקות
זמן אפייה: 10-15 דקות לתנור שחומם מראש
כלים:
קרש חיתוך
סכין לחם/סכין חדה במיוחד
1 קערת עבודה קטנה (גודל של קערת מרק)
תבנית לתנור
כותש שום (אם אין ניתן לקצוץ את השום ידנית)
מרכיבים:
לחם רגיל עדיף עגול, הכי פשוט שתמצאו.
חצי כוס שמן זית/ 70 גרם חמאה
7-8 שיני שום טריות.
כפית מלח גס.

תמונה של המצרכים אופן ההכנה:
מחממים תנור ל – 190 מעלות.
מתחילים בקילוף השום, יש להשתמש בשום טרי.
נגה חותכת את השום כותשים 7-8 שיני שום באמצעות כותש שום. למי שאין כותש שום יכול פשוט לקצוץ דק את השום או לחילופין להשתמש בשום כתוש קנוי.
מכניסים לכותש כותשים את השיני שום ישירות לקערה עם החצי כוס שמן זית/חמאה רכה, ההמלצה שלנו היא לעבוד עם שמן ולא עם חמאה מטעמי נוחות.
כותשים את השום בכותש מפזרים מעט את המלח גס בתוך הקערה.
שמים מלח עם סכין חוצים בלחם חריצים בדוגמה של X  (אמורים להתקבל כ – 4 סימוני X) על גבי הלחם.

קולאז של ה - X

בסופו של דבר הלחם אמור לקבל את הצורה הבאה
הצורת X בלחם בתוך האיקסים מתחילים עם כפית לשפוך את הרוטב
איך מכניסים את המטבל ללחם מכניסים לתנור שחומם מראש ל 10-15 דקות לקבלת מראה זהוב.
תמונה של נגה מכניסה את הלחם
פינת עשה ואל תעשה:
1. אל תאפו את הלחם לפני הזמן. תכינו את הלחם יחד עם השום והשמן ותכניסו את הלחם לתנור עם הגעת האורחים.
2. שום ושמן זה ענין של טעם כמו כל תבלין בחיים. יש אנשים שאוהבים יותר ויש אנשים שאוהבים פחות. הכמות שאנחנו נקבנו מתאימה לאנשים שאוהבים לאכול שום במזון. לאנשים שממש לא חובבים שום אנחנו ממליצים להפחית את הכמות בחצי.
3. מה עושים אם אתם אלרגים לשום? מחליפים את המטבל שאנחנו הצענו ברוטב פסטו, ממרח זיתים, ממרח עגבניות.
4. המשפט הקבוע "תמליצי לי" אז הנה אני ממליצה: תשתמשו בלחם לבן, לחם שחור, בגטים, ג'בטות.
5. אין לי שמן זית בבית וגם לא חמאה מה לעשות? אפשר להשתמש בקנולה (מרגרינה לא אופציה בכלל לכל מי שהמחשבה הזו דיגדגה בראש, שיגיד לה ללכת להתדגדג במקום אחר)
6. שום שרוף מפיק טעם מר ומשפיע על כל המנה אז במטותא לא ללכת בזמן שהלחם בתנור למרוח מסכת אבוקדו, לעשות פילינג קוקוס, טלפון לאח בניקראגאו. להישאר קרוב ללחם, אחרת הדבר היחיד שאתם תהיו קרובים אליו זה טלפון לפיצריה הקרובה להזמין לחם שום קנוי וחבל.

תוצאה סופית של הלחם

דוגמנית: נגה סדן
צילום: יואב פיצרסקי

מי זו נגה ?
נגה היא הפנים והקול הכתוב שמאחורי הבלוג (השווה) חמש שקל.
כפוגשים אותה במציאות לא מאמינים כמה היא יפה, כשמסתכלים עליה חושבים שהחסידה טעתה בדרך והורידה אותה פה ולא בשבדיה
יש לה חיוך ממיס, סטייל מלא שיק וחן.
ואין לתאר כמה היא מקסימה וכובשת.

נגה עם הלחם שום בפיקניקרוצים לשמוע על הסטיילינג למנה? איך נגה בחרה בשמלה? עם מה שילבנו את הלחם שום? הכל בפוסט ספיישל שבועות #3 בבלוג של נגה "חמש שקל" 
מי זה יואב?
יואב הוא הצלם שעשה עבודת חסד במשך 6 שעות לאורך כל הצילומים
מוכשר, מגניב וכמובן מקסים, חבל שיש ממנו רק עותק אחד בקיצור מושלם!

מודעות פרסומת

מחבר: Miss Pudding

מיס פודינג עדין שותה ויטמינצ'יק, אוכלת כל יום דני וניל ועוד כמה דברים שאף אחד לא אוכל, חושבת (יותר נכון בטוחה) שכל אחד צריך לתלות בבית תמונה של בן גוריון (אין על האיש הקטן הזה!) בטוחה שקניות עושות טוב לנשמה, למנהל הבנק ולעור הפנים וזה מה שחשוב בסופו של דבר, מאמינה שאין כמו פיתוח העל - מוצר המופת האגדי - אקונומיקה, ושצריך להפוך את שבועות לחג של שבוע חגיגות. זה אני על רגל אחת

2 מחשבות על “ארוחת שבועות: לחם שום

  1. פינגבק: ארוחת שבועות: פשטידת פיטריות |

  2. פינגבק: ארוחת שבועות: מנת קינוח מוס שוקולד וקציפה לבנה – נליס |

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s